Arctic Race of Norway 2014 – Uitslag etappe 4 Arctic Race of Norway 2014 – Uitslag etappe 4

Steven Kruijswijk (Belkin) heeft in Noorwegen de tweede editie van de Arctic Race of Norway op zijn naam geschreven. Zijn leidende positie kwam in de slotetappe naar Tromsø niet meer in gevaar. De ritwinst ging in de vierde etappe naar de 27-jarige Alexander Kristoff (Katusha), die Thor Hushovd (BMC) voorbleef in de sprint. Het was Hushovds laatste koers in eigen land; de wereldkampioen van 2010 zet na het WK in Ponferrada een punt achter zijn loopbaan.

“Ik ben heel blij”, zei Kruijswijk. “Van tevoren had ik niet gedacht dat ik deze koers zou winnen. Het is echt geweldig. Het is mooi dat ik zo snel na mijn contractverlenging al iets terug kan doen voor het team.” Kruijswijk, die in 2011 dichtbij een overwinning van de Ronde van Zwitserland kwam met een derde plaats en vijftiende werd in de Tour de France van dit jaar, nam op de derde dag de blauw-oranje leiderstrui in de Arctic Race over van zijn ploeggenoot Lars Petter Nordhaug.

Hushovd stak het missen van de etappezege niet onder stoelen of banken. “Ik gaf alles voor de overwinning”, zei de wereldkampioen van 2010. “Ik moest het wel proberen. Het deed zeer toen ik op deze manier verslagen werd op de finishlijn tijdens mijn laatste wedstrijd in Noorwegen. Het publiek was ongelooflijk vandaag. Ik wilde echt winnen vandaag, zowel voor mezelf als voor iedereen hier, de wedstrijdorganisatie en iedereen hier in Noord-Noorwegen. Ik kreeg een enorm applaus, maar ik greep naast de zege die ik graag wilde pakken.”

Arctic Race of Norway 2014 – Uitslag etappe 4: