Eneco Tour 2014 – Uitslag etappe 1 Eneco Tour 2014 – Uitslag etappe 1

Andrea Guardini heeft de eerste etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Italiaan van Astana rekende in het Zeeuwse Terneuzen in de massasprint af met Yohann Gene (Europcar) en Davide Cimolai (Lampre-Merida). Boy van Poppel (Trek Factory Racing) was op de vijfde plek de beste Nederlander. Guardini is tevens de leider in het algemeen klassement.

Tom Dumoulin (Giant-Shimano) legde in etappe 1 meteen zijn ambities op tafel voor deze Eneco Tour. De tweede in de uitslag van vorig jaar verraste de sprintersploegen in de slotkilometer met een demarrage in de hoop op de streep wat bonificatieseconden mee te pikken, maar de ontsnappingspoging van de runner-up in de enige tijdrit in de Tour de France strandde in het zicht van de haven.

Eneco Tour 2014 – Uitslag etappe 1: