Het is misschien wel de meest noordelijke wedstrijd van het seizoen. De Arctic Race of Norway beleeft dit jaar haar tweede editie, nadat de koers vorig jaar haar vuurdoop beleefde. Wie anders dan Thor Hushovd (BMC) was vorig jaar de beste op en rond de Noordkaap. Lukt het ‘sterke Thor’ zijn titel te verdedigen, terwijl zijn landgenoten Alexander Kristoff (Katusha) en Lars Petter Nordhaug (Belkin) bijvoorbeeld op de loer liggen?

In de kou van de Poolcirkel maakt Marcel Kittel (Giant-Shimano) donderdag zijn opwachting in de tweede editie van de Arctic Race of Norway (14-17 augustus). Als de Duitser, die moet blaken van het zelfvertrouwen na zijn vier ritzeges in de Tour de France, successen wil boeken in Noorwegen, dan zal hij eerst moeten afrekenen met onder anderen de thuisrijders Alexander Kristoff (Katusha) en Thor Hushovd (BMC) – de titelverdediger in de koers.

Ga snel naar: belangrijkste renners, etappes, tv-uitzendingen en livestreams.

letour.fr
Later meer.

Cycling Story Koersspel
Schrijf je voor de start van de Vuelta a España in voor het Cycling Story Koersspel, stel voor de start in Jerez de la Frontera als een echte ploegleider jouw ideale team van 15 renners samen en scoor met deze toppers zo veel mogelijk punten! Registreren gaat makkelijk en snel via koersspel.cyclingstory.nl. En uiteraard ligt er voor de winnaar van het Koersspel weer een mooie prijs klaar.

Parcours
Etappe 1, donderdag 14 augustus Hammerfest – Noordkaap, 204 km

Etappe 2, vrijdag 15 augustus Honnigsvåg – Alta, 207 km

Etappe 3, zaterdag 16 augustus Alta – Kvænangsfjellet, 132 km

Etappe 4, zondag 17 augustus Tromsø – Tromsø, 165 km

Belangrijkste renners
We hebben al enkele aansprekende namen laten vallen in dit vooruitblik. Op basis van hun prestaties in de Tour de France springen Alexander Kristoff (Katusha) en Marcel Kittel (Giant-Shimano) er bovenuit in de startlijst. Tom van Asbroeck (Topsport Vlaanderen) eindigde onlangs als vierde in de Ronde van Wallonië en reed dit seizoen al eens eerder in Noorwegen, namelijk tijdens de Ronde van Noorwegen en de Tour des Fjords. Lars Petter Nordhaug en Steven Kruijswijk moeten in de Noorse kou bij Belkin voor het mooie weer zorgen. Startlijst Arctic Race of Norway

TV-uitzendingen Arctic Race of Norway
In Nederland is Eurosport 2 één van de weinige uitzendingsgerechtigde zenders. De Arctic Race of Norway is elke dag LIVE te zien. Voor beelden van de laatste kilometers van de etappes verwijzen we graag door naar onze partner Cyclinghub.

Livestream Arctic Race of Norway
Sports Livezz: Klik hier om naar de website te gaan.