Eneco Tour 2014 – Vooruitblik en livestreams Eneco Tour 2014 – Vooruitblik en livestreams

Morgen start in het Zeeuwse Terneuzen de Eneco Tour. De tiende editie van de Nederlands-Belgische rittenkoers gaat over zes ritten in lijn en een tijdrit op de derde dag. Vanavond vond op de Markt van Terneuzen alvast de ploegenpresentatie plaats. Blikvangers in de UCI WorldTour-wedstrijd zijn onder anderen Niki Terpstra, etappewinnaar in de Tour de France Lars Boom en Bauke Mollema.

Naast deze Nederlandse toppers verschijnen ook de oud-winnaars Zdenek Stybar, Edvald Boasson Hagen en José Ivan Gutierrez aan de start. “De Eneco Tour is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de UCI WorldTour en een wedstrijd met een bijzonder aantrekkelijk deelnemersveld”, zegt woordvoerder Cor de Ruijter de hoofdsponsor op de website van de ronde.

De parcoursbouwers hebben de lastigste ritten tot het laatst bewaard. Na twee vlakke etappes volgt de tijdrit en verder passeren de renners onder meer de Muur van Geraardsbergen en delen uit de voorjaarsklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race. De slotrit finisht op zondag 17 augustus in het Limburgse Sittard-Geleen.
Ga snel naar: belangrijkste renners, etappes, tv-uitzendingen en livestreams.

enecotour.com
Later meer.

Cycling Story Koersspel
Schrijf je voor de start van de Vuelta a España in voor het Cycling Story Koersspel, stel voor de start in Jerez de la Frontera als een echte ploegleider jouw ideale team van 15 renners samen en scoor met deze toppers zo veel mogelijk punten! Registreren gaat makkelijk en snel via koersspel.cyclingstory.nl. En uiteraard ligt er voor de winnaar van het Koersspel weer een mooie prijs klaar.

Parcours
Etappe 1, maandag 11 augustus Terneuzen – Terneuzen, 183,1 km

Eneco Tour 2014 - Etappe 1

Zowel klimmers, tijdrijders als sprinters komen aan hun trekken in de tiende editie van de Eneco Tour. De openingsrit start en finisht na een rondje door Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen. Daar kunnen de sprinters een eerste keer een gooi doen naar ritwinst.

Etappe 2, dinsdag 12 augustus Waalwijk – Heusden, 175,8 km

Eneco Tour 2014 - Etappe 2

Ook op de tweede dag krijgen de rappe mannen de mogelijkheid hun krachten te meten in de laatste honderd meter van de etappe. De rit start in het Waalwijk van voetbalclub RKC en finisht in Heusden.

Etappe 3, woensdag 13 augustus Breda – Breda, 9,6 km (individuele tijdrit)

Eneco Tour 2014 - Etappe 3

’s Woensdags rijden de renners een korte tijdrit van 9,6 kilometer door de straten van Breda, dat eerder dit jaar ook al een passage mocht verwelkomen van de World Ports Classic tussen Antwerpen en Rotterdam.

Etappe 4, donderdag 14 augustus Koksijde – Ardooie, 179,1 km

Eneco Tour 2014 - Etappe 4

Op donderdag trekt de ronde de grens over naar België. De etappe Koksijde – Ardooie is net als vorig jaar opgenomen in het parcours en we verwachten dat een jaar na de ritzege van Mark Renshaw deze dag uit zal draaien op een massasprint.

Etappe 5, vrijdag 15 augustus Geraardsbergen – Geraardsbergen, 162,5 km

Eneco Tour 2014 - Etappe 5

Geraardsbergen is op de laatste dag voor het weekend de vertrek- én aankomstplaats van de vijfde etappe en het hart van de wielerfan zal ongetwijfeld harder gaan kloppen bij het horen van die naam. Deze plek is onlosmakelijk verbonden aan ‘De Muur’ en deze bekende klim zal dan ook maar liefst drie keer beklommen worden vandaag.

Etappe 6, zaterdag 16 augustus Heerlen – La Redoute (Aywaille), 173,9 km

Eneco Tour 2014 - Etappe 6

De voorlaatste etappe start in Heerlen en trekt naar de Waalse Ardennen. Zestien hellingen staan er op zaterdag op het programma, waaronder drie keer La Redoute – één van de scherprechters in Luik-Bastenaken-Luik.

Etappe 7, zondag 17 augustus Riemst – Sittard-Geleen, 183,4 km

Eneco Tour 2014 - Etappe 7

Ook op de slotdag is het parcours allesbehalve vlak. Onderweg moeten de renners 22 klimmetjes bedwingen, waaronder de Loorberg en de Eyserbosweg – beide bekend uit de Amstel Gold Race. In Sittard-Geleen valt de definitieve beslissing over de eindwinst van de Eneco Tour.

Belangrijkste renners
Met de nationale cracks Nederlands kampioen tijdrijden Tom Dumoulin, etappewinnaar in de Tour de France Lars Boom, Nederlands kampioen wielrennen Sebastian Langeveld, Bauke Mollema en winnaar van Parijs-Roubaix Niki Terpstra aan de start rijden er genoeg troeven rond die voor een Nederlands succes kunnen zorgen in de jubileumeditie van de Eneco Tour. Zij zullen dan wel moeten afrekenen met sterke concurrentie uit onder meer België (Tom Boonen, Philippe Gilbert, Greg van Avermaet, Jens Debusschere en Sep Vanmarcke), Zwitserland (Fabian Cancellara), Tsjechië (regerend winnaar Zdenek Stybar), Noorwegen (Edvald Boasson Hagen) en Spanje (José Ivan Gutierrez). Lees alle namen rustig door in de startlijst. Startlijst Eneco Tour 2014

TV-uitzendingen Eneco Tour
Voor beelden van de laatste kilometers van de etappes verwijzen we graag door naar onze partner Cyclinghub.

Livestream Eneco Tour
Sports Livezz: Klik hier om naar de website te gaan.