Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 18 Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 18

Het lange wachten voor de miljoenen wielerliefhebbers is voorbij! Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 juli mogen we weer genieten van de schitterende Tour de France. Aan de start dromen alle 198 renners van eeuwige roem. Maar wie komen in aanmerking voor succes? Cycling Story blikt dagelijks vooruit en stelt voor elke rit een lijst met favorieten op. Etappe 18: Pau – Hautacam (145,5 kilometer).

We zijn aangekomen bij de laatste bergrit. Het klassement is grotendeels gemaakt. Veel klimmers met hoge verwachtingen zullen al op grote achterstand zijn gezet en zien dit waarschijnlijk als de laatste kans om hun ronde toch te doen slagen. Het is dus voornamelijk uitkijken naar mannen van de tweede rij. Klassementsrenners die in deze laatste bergrit nog een paar plekken proberen op te schuiven in het rankschikking of hun ploeg in extremis een dagzege willen bezorgen. Daarom is het opletten op Mikel Nieve (Team Sky), Leopold König (NetApp-Endura) of wederom Rafal Majka (Tinkoff-Saxo), die zijn bolletjestrui definitief hoopt binnen te halen.

Tour de France 2014 – De favorieten voor etappe 18 volgens Cycling Story:
***** Nieve
**** König, Majka
*** Nibali, Péraud, Pinot
** Bardet, Ten Dam, Valverde, Van Garderen
* Feillu, Gadret, Gastauer, Trofimov, Zubeldia

Joker: Christophe Riblon (AG2R-La Mondiale)