Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 17 Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 17

Het lange wachten voor de miljoenen wielerliefhebbers is voorbij! Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 juli mogen we weer genieten van de schitterende Tour de France. Aan de start dromen alle 198 renners van eeuwige roem. Maar wie komen in aanmerking voor succes? Cycling Story blikt dagelijks vooruit en stelt voor elke rit een lijst met favorieten op. Etappe 17: Saint-Gaudens – Saint-Lary Pla d’Adet (124,5 kilometer).

Met drie cols van de eerste categorie en één van de buitencategorie is er slechts een conclusie mogelijk: het is tijd voor de koninginnenrit! De renners zullen geen moment rust kennen in deze etappe over 124,5 kilometer, de kortste afstand in deze Ronde van Frankrijk. Vanaf de start zal het oorlog zijn om te ontsnappen, maar het echte werk begint na 49 kilometer met de Col du Portillon (8,3 km à 7,1%), waarna de befaamde Col de Peyresoude (13,2 km à 7%) en Col de Val Louron-Azet (7,4 km à 8,3%) volgen. De col naar Pla d’Adet is met zijn 10,2 kilometer en 8,3 procent is de koers op de taart. Kortom: een rit vol spektakel en strijd tussen de favorieten is gegarandeerd.

Tour de France 2014 – De favorieten voor etappe 17 volgens Cycling Story:
***** Nibali
**** Péraud, Valverde
*** Bardet, Pinot, Van Garderen
** Ten Dam, König, Majka, F. Schleck
* Mollema, Nieve, Rolland, Velits, Zubeldia

Joker: Nicolas Roche (Tinkoff-Saxo)