Tony Gallopin heeft zijn ploeg Lotto-Belisol weer een fantastisch succes bezorgd. De Fransman droeg al een dag de gele trui en boekte nu een fantastische ritzege in Oyonnax. Na een heuvelachtige slotfase reed hij op drie kilometer van de streep op slimme wijze weg bij Michael Rogers, Michal Kwiatkowski en Peter Sagan, die zodoende nog altijd wacht op zijn eerste overwinning in deze 101e Tour de France.

In de top van het klassement veranderde er weinig. Vincenzo Nibali start ook morgen in de leiderstrui en heeft minder te vrezen van wereldkampioen Rui Costa. De Portugees van Lampre-Merida gaf 1’36” toe op de groep der favorieten en viel zo uit de top-10 van de ranglijst. Bauke Mollema stijgt zo naar plaats negen en de Belg Jurgen van den Broeck staat nu tiende.

Na vandaag zal er ook veel gepraat worden over de lijdensweg van Andrew Talansky. De Amerikaan won het Critérium du Dauphiné en startte met veel ambities als kopman van Garmin-Sharp. Door diverse valpartijen stond hij bij het ingaan van de rustdag op een tegenvallende 24e plaats, maar na deze elfde etappe is het klassement helemaal weg. Ver voor de finale werd hij namelijk gelost uit het peloton, waarna hij de rest van de rit moederziel alleen af moest leggen. Talansky had veel pijn en leek de handdoek in de ring te gooien. Pas nadat ploegleider Robert Hunter minutenlang op hem in had gepraat, vervolgde de 25-jarige klimmer zijn weg. Op 32’05” achterstand kwam hij vervolgens als 179e en laatste leeggereden over de meet.

Tour de France 2014 – Uitslag etappe 11: