Tour de France 2014 – Reactie Bauke Mollema (12e) na etappe 10 Tour de France 2014 – Reactie Bauke Mollema (12e) na etappe 10

Bauke Mollema is maandag op de Franse feestdag Quatorze Juillet teruggekeerd in de top tien van het algemeen klassement van de Tour de France. Mollema kwam maandag in de tiende etappe als twaalfde over de streep op de top van La Planche des Belles Filles en staat nu tiende. “Het parcours was echt lastig vandaag”, aldus de Belkin-kopman.

“Het ging de hele dag op en af. Er was veel regen, maar gelukkig was het niet echt koud. Dat was ons geluk, maar daardoor moesten we wel de hele dag gefocust blijven. Ik begon de slotklim nog wel goed, maar toen Nibali aanging kon ik niet mee. Ik had er iets meer van gehoopt, maar alles staat nog dicht bij elkaar en ik blijf het van dag tot dag bekijken. Hopelijk verbeter ik nog wat.
De etappes met de echt lange cols moeten nog komen.”

Vandaag genieten de renners van een welverdiende rustdag en de Nederlander kijkt er wel naar uit. “We hebben nu tien dagen achter elkaar gekoerst”, gaat Mollema verder. “Dat gebeurt niet vaak, normaal is de rustdag een dag eerder. Bovendien hebben we weinig rustige etappes gekend. Er is altijd wel wat gebeurd. Ik kijk uit naar de rustdag. Ik ga even anderhalf uur fietsen, maar maak het niet te gek. Ik hoop goed te herstellen en dan ga denk ik even relaxen of een boek lezen.”