Tour de France 2014 – Uitslag etappe 9 Tour de France 2014 – Uitslag etappe 9

Eén dag na het knappe succes van Blel Kadri heeft wederom een renner uit de vroege vlucht de ritzege gepakt. Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) maakte deel uit van de 25 koppen tellende kopgroep en kwam in Mulhouse solo over de finish, Duitsland de vijfde overwinning in de Tour de France 2014 bezorgend. Ook Tony Gallopin (Lotto Belisol) zat in de goede vlucht en neemt de gele trui over van Vincenzo Nibali (Astana).

Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) won de groepssprint van Greg van Avermaet (BMC Racing Team) op 2’45” achter Tony Martin en eindigde op de tweede plek. Tom Dumoulin (Giant-Shimano) was zoals wel vaker deze Tour de France de beste Nederlander in de uitslag en eindigde achter Martin, Cancellara en Van Avermaet als vierde.

Tony Gallopin mag morgen op de Franse nationale feestdag Quatorze Juillet in de gele trui van start gaan. Net als Martin was de Fransman van Lotto Belisol onderdeel van de vroege ontsnapping die de zegen kreeg van het peloton. Gallopin nam de leiding in het algemeen klassement over van Vincenzo Nibali, die nu tweede staat op 1’34” van de Franse dagwinnaar. De Portugees Tiago Machado (NetApp-Endura) is derde op 2’40”. Doordat verschillende vluchters met stip zijn gestegen in het klassement, is Bauke Mollema uit de top 10 verdwenen.

Tour de France 2014 – Uitslag etappe 9: