Wederom geen ritzege voor Peter Sagan in de Tour de France 2014. De groenetruidrager van Cannondale werd vandaag in een millimetersprint verslagen door de Italiaan Matteo Trentin (Omega Pharma-Quick Step). Tony Gallopin (Lotto Belisol) reed naar de derde plek, terwijl Tom Dumoulin (Giant-Shimano) de beste Nederlander was in de uitslag op de vierde plaats.

De sprint van de uitgedunde groep werd opgeschrikt door een paar valpartijen, waarvan Jurgen van den Broeck (Lotto Belisol), Jakob Fuglsang (Astana) en Andrew Talansky (Garmin-Sharp) de voornaamste slachtoffers waren. De Amerikaan Talansky botste op enkele meters van de aankomst tegen het achterwiel van Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), kwam ten val, maar kon ondanks alles zijn fiets oppakken en over de finish rijden.

Even leek het erop dat Sagan na zes top 5-klasseringen eindelijk zijn eerste ritzege zou pakken, maar tot zijn eigen verbazing was de Italiaan Trentin net iets sneller. Zijn landgenoot Vincenzo Nibali (Astana) eindigde in de voorste groep en blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Twee Nederlandse renners zijn er na vandaag niet meer bij; Stef Clement (Belkin Pro Cycling Team) moest opgeven na een val en ook Danny van Poppel (Trek Factory Racing) kon door een blessure niet meer verder.

Tour de France 2014 – Uitslag etappe 7: