Peter Sagan eindigde gisteren op de lastige aankomst in Sheffield als vierde. De Slowaak heeft intussen de voor hem vertrouwde leiding in het puntenklassement na twee dagen al veroverd. “Vandaag lagen er kansen voor me en ik heb gereden voor een topresultaat”, zei de kopman van Cannondale na afloop van de tweede etappe.

“De etappe was erg zwaar en moeilijk te controleren, met name de finale. Ik ben als vierde geëindigd, niet slecht. Als ik in een kleine groep zit, dan kijkt iedereen naar me en wacht op me, ik krijg dan maar weinig ruimte. Ik probeerde aan te vallen en met iemand anders mee te springen, maar elke keer zat er iemand klaar om het gat te dichten. Het wordt steeds moeilijker voor me om op te schuiven of te verrassen. Daarom was vandaag best oké. Ik ben blij dat Nibali gewonnen heeft. We hebben twee jaar samen gereden en hij is mijn vriend”, aldus Sagan over de tweede etappe.

In een persbericht uitgegeven door zijn ploeg Cannondale blikt de Slowaak ook nog vooruit op de komende dagen. “Ik weet dat er nog meer goede kansen voor me komen en ik kijk naar ze uit. Etappe vijf over de kasseien is interessant, net als de andere gevarieerde etappes. Ik wil het goed doen de komende dagen en punten pakken voor de groene trui. Ik ben blij dat ik de trui vandaag veroverd heb, maar ik weet dat de weg naar Parijs nog een lange is. Ik weet dat mijn concurrenten me niet met rust zullen laten.”