Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 2 Tour de France 2014 – Voorbeschouwing en favorieten etappe 2

Het lange wachten voor de miljoenen wielerliefhebbers is voorbij! Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 juli mogen we weer genieten van de schitterende Tour de France. Aan de start dromen alle 198 renners van eeuwige roem. Maar wie komen in aanmerking voor succes? Cycling Story blikt dagelijks vooruit en stelt voor elke rit een lijst met favorieten op. Etappe 2: York (Eng) – Sheffield (Eng) – 201 kilometer.

Zelden zal de tweede rit in de Tour de France zo zwaar geweest zijn, als in de komende editie. Met negen beklimmingen en 3400 hoogtemeters wordt deze etappe al vergeleken met Luik-Bastenaken-Luik. In de laatste zestig kilometer krijgen de renners liefst zes hellingen (2e t/m 4e cat.) voorgeschoteld. De scherprechter wordt waarschijnlijk Jenkin Road (800 meter à 10,8%), waarvan de top op vijf kilometer van de finish in Sheffield ligt. De klassementsmannen zullen scherp moeten zijn, al is het voor de ritzege opletten op klassiekerspecialisten als Alejandro Valverde (Team Movistar), Peter Sagan (Cannondale) en Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), de winnaar van de laatste Luik-Bastenaken-Luik.

Tour de France 2014 – De favorieten voor etappe 2 volgens Cycling Story:
***** Sagan
**** Gerrans, Valverde
*** Costa, Kwiatkowski, Slagter
** Albasini, Bardet, Gallopin, Vichot
* Van Avermaet, Chavanel, Mollema, Navardauskas, Voeckler

Joker: Joaquim Rodriguez