Team Belkin op zoek naar nieuwe hoofdsponsor Team Belkin op zoek naar nieuwe hoofdsponsor

Team Belkin moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Belkin heeft vandaag namelijk bekendgemaakt aan het eind van dit jaar te zullen stoppen als titelsponsor van de ploeg van onder anderen de Nederlandse cracks Bauke Mollema en Laurens ten Dam. De ploeg laat weten middels een persbericht verbaasd te zijn door de beslissing, vanwege de positieve feedback op de samenwerking van het afgelopen jaar.

“Wij zijn erg teleurgesteld dat deze prille samenwerking niet verder reikt”, reageert algemeen directeur Richard Plugge van Team Belkin. “Onder het motto #ridethefuture hebben wij het afgelopen jaar veel goodwill gekweekt in een wereld die nog altijd met argusogen bekeken wordt. Onze innovatieve werkwijze en vooruitstrevende filosofie heeft de sport weer gebracht waar hij thuis hoort, bij de fans en stakeholders.”

Plugge zegt de komende periode met veel vertrouwen tegemoet te zien en hij verwacht vanaf 2015 een nieuwe hoofdsponsor op het shirt te hebben. “Wij zijn een Nederlands Team met een internationale uitstraling en World Tour status, daarom reken ik op een goede afloop. We waren al in gesprek met subsponsors en er zijn zelfs commerciële mogelijkheden voor de komende Tour de France” aldus Plugge.

Belkin stapte vorig jaar juni in de wielersport als opvolger van Rabobank en Team Blanco. De Amerikaanse fabrikant van elektronica en gadgets wilde middels de sponsoring van een wielerploeg de naamsbekendheid vergroten en een toename in de productverkoop genereren. De naamsbekendheid van het merk steeg enorm.

Opmerkelijk
De strategie van het concern is echter aangepast, waardoor Belkin is genoodzaakt niet verder te gaan in 2015. De situatie is opmerkelijk, want tijdens de perspresentatie vorig jaar maakte Belkin nochtans bekend een verbintenis aangegaan te zijn tot en mét 2015. Aan dat contract komt nu dus eerder dan verwacht een einde.