Ronde van Zwitserland generale repetitie voor Team Belkin Ronde van Zwitserland generale repetitie voor Team Belkin

Voor Team Belkin vormt de Ronde van Zwitserland, die vandaag start, de laatste serieuze test voor de Tour de France. Bauke Mollema hoopt in Zwitserland na een hoogtestage in de Sierra Nevada de puntjes op de i te zetten. “Het trainingskamp is prima verlopen”, aldus Mollema.

“We hebben goed getraind. Na een paar dagen acclimatiseren, hebben we een goed duurblok gedaan met een aantal lange trainingen. Ik heb zelfs een keer zeven uur op de fiets gezeten. De laatste week hebben we met korte intervaltrainingen wat meer op intensiteit en explosiviteit gefocust. Ik voelde me elke dag beter worden. Vorig jaar was de eerste keer dat ik op hoogtestage ging en dat beviel me toen goed. Hopelijk kan ik er dit keer weer van profiteren.” Mollema heeft goede herinneringen aan de Zwitserse wedstrijd. Vorig jaar eindigde hij als tweede en won hij de zware bergrit naar Crans Montana. “Het is een mooie ronde”, stelt de Groninger. “Ik ben in 2011 ook al een keer vijfde geworden. Ik wil in Zwitserland de volgende stap zetten richting de Tour. Hopelijk kan ik ook een goed resultaat behalen. Ik ga het van dag tot dag bekijken.”

“De Ronde van Zwitserland is een goede voorbereidingswedstrijd richting de Tour, maar te belangrijk om puur als trainingskoers te zien”, zegt ploegleider Nico Verhoeven. “Bauke en Laurens ten Dam zijn in Zwitserland onze kopmannen. De ploeg gaat hen zo goed mogelijk proberen bij te staan. Hopelijk kunnen we de resultaten van Bauke van vorig jaar evenaren. Na zijn tweede plaats van toen, is het podium nu een mooi doel. Als we met het oog op de Tour een goede koers rijden, kunnen we ook tevreden zijn met een vijfde plek.”

De selectie voor de Ronde van Zwitserland: Stef Clement, Laurens ten Dam, Marc Goos, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Bauke Mollema, Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.

Ploegleiding: Jan Boven en Nico Verhoeven.