Regerende bergkoning met Giant-Shimano naar Critérium du Dauphiné Regerende bergkoning met Giant-Shimano naar Critérium du Dauphiné

Met vijf jonge renners en drie ervaren krachten trekt Giant-Shimano deze week naar Frankrijk voor de Dauphiné. De ploeg heeft verschillende mogelijkheden op het uiteenlopende parcours. Bij de jonge garde is ook de naam van Thomas Damuseau, de winnaar van het bergklassement in 2013.

“De Dauphiné biedt een aantal jonge jongens de mogelijkheid een mooie wedstrijd op het hoogste niveau te rijden”, zegt ploegleider Christian Guiberteau. “Voor deze wedstrijd hebben we kansen op een goed resultaat in de massasprint met Nikias (Arndt, red.) en Reinardt (Janse van Rensburg, red.). Daarnaast willen we ons laten zien in de ontsnappingen. Ook willen we graag zien hoe Daan Olivier zich houdt in de bergen. Hopelijk beleven we een sterke week en hebben we aan het eind van de wedstrijd een hoop geleerd en een paar mooie resultaten neergezet.”

Het Critérium du Dauphiné begint zondag met een tijdrit over 10 kilometer.

De selectie van Giant-Shimano: Nikias Arndt, Thomas Damuseau, Dries Devenyns, Johannes Fröhlinger, Chad Haga, Thierry Hupond, Reinardt Janse van Rensburg en Daan Olivier. Ploegleiding: Christian Guiberteau.