World Ports Classic 2014 – Uitslag etappe 2 World Ports Classic 2014 – Uitslag etappe 2

De tweede etappe in de World Ports Classic is gewonnen door Ramon Sinkeldam. De snelle man van Giant-Shimano versloeg zijn collega Theo Bos (Team Belkin) in de massasprint. De eindzege was wél voor Bos. De voormalig baanwielrenner eindigde in het algemeen klassement in dezelfde tijd als Sinkeldam, maar had een betere score in het puntenklassement.

De tweede etappe (159 km) startte in Antwerpen en kronkelde onder meer langs Breda en door de Heinenoordtunnel naar Barendrecht en aankomstplaats Rotterdam. De renners kregen daarnaast vier kasseistroken voorgeschoteld, maar die lagen te ver voor de finish om van significante betekenis te zijn. In tegenstelling tot afgelopen jaren toen de eindstreep op de Boompjes getrokken was, lag de kalkstreep deze keer in de sfeervolle wijk Katendrecht.

Met nog 25 kilometer voor de wielen reed er één man op kop. De 28-jarige Jay Robert Thomson van het Afrikaanse MTN Qhubeka had nog anderhalve minuut voorsprong op het peloton, toen hij Zuid-Holland binnenreed. Echter, de sprintersploegen Katusha, Team Belkin en Lotto Belisol misrekenden zich niet en dus werd de Zuid-Afrikaan niet ver voor de finish ingelopen.

De finale van de etappe werd nog ontsierd door enkele valpartijen en in de bochtige slotfase zag André Greipel (Lotto Belisol) zijn kansen in het water vallen, toen hij hard in de ankers moest voor een ongelukkig geparkeerde auto. De Duitser kon de eindzege daardoor op zijn buik schrijven en beëindigde de etappe uiteindelijk op plek 34.

Ramon Sinkeldam greep vorige week drie keer naast de dagzege in de Ronde van Picardië en was namens Giant-Shimano naar voren geschoven om zich te mengen in de massasprint. De 25-jarige renner beschaamde het vertrouwen van zijn ploeg niet en klopte Theo Bos op de streep.

Zoals gezegd was de eindzege wél voor Bos, net als het puntenklassement. Sinkeldam kreeg de witte jongerentrui om de schouders gehangen, terwijl het Belgische Wanty-Groupe Gobert het ploegenklassement op haar naam schreef.

World Ports Classic 2014 – Uitslag etappe 2: