André Greipel (Lotto Belisol) sprintte gistermiddag naar de zege in de eerste etappe van de World Ports Classic. Dankzij de dagzege staat de Duitser aan de leiding in het algemeen klassement en heeft hij de puntentrui in zijn bezit. “De ploeg en ik zijn opgelucht dankzij deze zege, want het was een tijd geleden dat we gewonnen hadden”, zei Greipel na de finish.

“Ook na de pech die we kenden in het voorjaar wilden we deze kans op een massasprint met beide handen grijpen”, vertelde Greipel opgelucht. “Het team stelde vertrouwen in mij en de teamspirit was aanwezig vanaf kilometer nul. We hielden ons aan het plan. Op een bepaald ogenblik zaten we wat in de problemen. Door een sanitaire stop en een lekke band van Greg Henderson waren we niet aanwezig in de eerste waaier. Maar het geluk stond aan onze kant. Daar was niets mis mee.”

“In de finale was er tegenwind, dat maakte het moeilijker om het aantrekken van de sprint te timen. Maar de mannen deden het perfect en zetten zich op het juiste moment aan kop. Tijdens de rit reed Frederik Willems vele kilometers op kop in de achtervolging op de vluchters. Stig Broeckx en Jens Debusschere verrichtten ook goed werk in de aanloop naar de sprint. Morgen zullen we zien hoe de rit verloopt, of we bijvoorbeeld hulp krijgen van andere teams om vluchters terug te halen”, aldus de Duitse ritwinnaar.