Giro d’Italia 2014 – Uitslag etappe 14 Giro d’Italia 2014 – Uitslag etappe 14

Het is opnieuw feest in het kamp van Bardiani-CSF. Na de onverwachte zege van Marco Canola in etappe 13 was het vandaag de beurt aan ploeggenoot Enrico Battaglin om het zegegebaar te maken. Op de slotklim van de eerste categorie reed hij de gehele tijd in de achtervolging op enkele medevluchters, maar stak in extremis Dario Cataldo (Sky Procycling) en Jarlinson Pantano (Team Colombia) voorbij op de streep.

Enige tijd mocht onze landgenoot dromen van een wonderbaarlijke ritzege. De belangrijke pion in de sprinttrein van Giant-Shimano, die bekend staat als een anti-klimmer, maakte deel uit van een vroege kopgroep van 22 man en ging voor de laatste beklimming in de aanval. Hij kreeg de Italiaan Manuel Quinziato (BMC Racing) met zich mee, maar kwam al snel alleen op kop te zitten door een lekke band van zijn metgezel.

Onze landgenoot hield lang stand en werd pas op twee kilometer van de streep bijgehaald door Cataldo en Pantano. Op 700 meter van de finish moest Timmer definitief de rol lossen en kon hij niet gaan sprinten om de zege. Enrico Battaglin kon dat wel, omdat hij uit het niets vooraan aan was komen sluiten en hij verraste het duo in de laatste rechte lijn volledig om zo de mooiste zege in zijn loopbaan te behalen.

In de achtergrond kreeg leider Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick Step) een aanval te verduren van Domenico Pozzovivo (AG2R-La Mondiale) en Nairo Quintana (Team Movistar) en hij kon deze simpelweg niet beantwoorden. De Colombiaan wist de schade echter wel te beperken en verloor slechts twintig seconden. Wilco Kelderman (Belkin Pro Cycling Team) bleef de klassementsleider ook voor en blijft zo vijfde in de algemene stand.

Giro d’Italia 2014 – Uitslag etappe 14: