Giro d’Italia 2014 – Uitslag etappe 12 (individuele tijdrit) Giro d’Italia 2014 – Uitslag etappe 12 (individuele tijdrit)

Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick Step) heeft op zeer overtuigende wijze een dubbelslag geslagen in de Giro. De Colombiaan won voor het eerst in zijn loopbaan een individuele tijdrit en verpulverde direct de tegenstand in de 42,2 kilometer over geaccidenteerd terrein. De klimmer nam als extra beloning de roze trui over van Cadel Evans (BMC Racing Team), die op meer dan anderhalve minuut als derde eindigde. De tweede plek ging naar de al even verrassend acterende Diego Ulissi (Lampre-Merida), die 1’17” toe moest geven.

De Nederlanders kwamen opnieuw uitstekend voor de dag. Wilco Kelderman (Belkin Pro Cycling Team) werd zevende en klom naar een vijfde plaats in het algemeen klassement. De inwoner van Veenendaal was echter niet de beste landgenoot in de daguitslag. Die eer was namelijk weggelegd voor de Limburger Wout Poels, die knap zesde werd en nu achtste staat in de stand.

Giro d’Italia 2014 – Uitslag etappe 12 (individuele tijdrit)