World Ports Classic thuiswedstrijd voor Giant-Shimano World Ports Classic thuiswedstrijd voor Giant-Shimano

Met Ramon Sinkeldam, Thierry Hupond en Nikias Arndt trekt Giant-Shimano komend weekend ten strijde in de derde World Ports Classic. Met het trio hoopt de Nederlandse ploeg in de tweedaagse koers tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen hoge ogen te gooien.

“We willen hier een sterke wedstrijd rijden”, zegt ploegleider Rudi Kemna. “We hebben verschillende sprinters hier aan de start die goede resultaten kunnen neerzetten in deze wedstrijd. In de twee etappes kan de wind een belangrijke rol spelen en dus is het belangrijk dat we hier als een eenheid rijden. Met Jonas (Ahlstrand, red.), Nikias en Ramon gaan we voor resultaten en we zullen na dag één zien hoe we ervoor staan in het algemeen klassement.”

Sinkeldam start in de tweedaagse wedstrijd na een sterk optreden in de Franse Ronde van Picardië. Hij liet daar zien dat zijn sprintcapaciteiten zijn verbeterd met drie podiumfinishes en een tweede plaats overall. Hij krijgt gezelschap van Thierry Hupond, die vorige week in de Vierdaagse van Duinkerke zijn eerste profzege boekte.

Later deze week besteedt Cycling Story uitgebreid aandacht aan de derde editie van de World Ports Classic.

De selectie van Giant-Shimano: Jonas Ahlstrand, Nikias Arndt, Brian Bulgac, Johannes Fröhlinger, Thierry Hupond, Cheng Ji, Sea Keong Loh en Ramon Sinkeldam.

Ploegleiding: Rudi Kemna.