NK wielrennen 2015 definitief in Emmen NK wielrennen 2015 definitief in Emmen

Emmen is in juni 2015 gastheer NK wegwielrennen voor elite mannen, vrouwen en beloften. Emmen heeft de primeur dat ook de junioren, nieuwelingen en elite zonder contract strijden om zowel de nationale titels op de weg, als om de nationale driekleur op de tijdrit. Gezien de vele titels die er deze twee weken op het spel staan, wordt er gesproken over de ‘KNWU NK Superweken’.

“Wij zijn trots dat de KNWU in de gemeente Emmen een partner heeft gevonden die niet alleen vol enthousiasme onze kampioenschappen faciliteert, maar die daarnaast ook de mogelijkheid aangrijpt om door middel van wielrennen de breedtesport in de regio te stimuleren”, zegt directeur Huib Kloosterhuis van de KNWU.

Ook de gemeente Emmen is zeer verheugd met het binnenhalen van dit unieke wielerevenement. Wethouder Bouke Arends van sport: “Emmen organiseert vaker grote succesvolle sportevenementen. Wij dragen de fietssport een warm hart toe. Fantastisch dat nu alle belangrijke NK’s in onze gemeente verreden gaan worden. Het is voor ons bovendien een goede gelegenheid om te laten zien hoe mooi onze gemeente is”.

Dit jaar wordt het NK wielrennen nog verreden in het Twentse Ootmarsum (op 28 en 29 juni). Titelverdedigers in de plek 25 kilometer boven Enschede zijn Johnny Hoogerland en Lucinda Brand. Het NK tijdrijden wordt enkele dagen daarvoor gehouden in Zaltbommel (25 juni). De titelverdedigers in die discipline zijn Lieuwe Westra en Ellen van Dijk.