Drie jaar na zijn etappezege in Orvieto, heeft Pieter Weening vandaag wederom toegeslagen in de Giro d’Italia. De 33-jarige renner van Orica GreenEdge maakte deel uit van de vlucht van de dag en rekende in Sestola in een sprint à deux af met de Italiaan Davide Malacarne (Team Europcar). In de top van het algemeen klassement veranderde er weinig en Cadel Evans mocht daarom na afloop van de etappe een schone roze trui ophalen.

Weenings zege was meteen de derde overwinning voor Orica GreenEdge tijdens deze Giro. Eerder won de Australische ploeg al de ploegentijdrit en een etappe met Michael Matthews, die bovendien ook een aantal dagen de roze leiderstrui in zijn bezit had. Het is bovendien de eerste keer in deze Ronde van Italië dat een vroege vlucht succesvol afgerond werd.

Achter het duo Weening en Malacarne demarreerde Domenico Pozzovivo (AG2R La Mondiale) weg uit de groep der favorieten en finishte als derde, op 42″ van onze landgenoot. Cadel Evans eindigde vandaag als zevende en blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Giro d’Italia 2014 – Uitslag etappe 9:

https://www.youtube.com/watch?v=lhOJfcyy1fE