Op zijn 26e verjaardag heeft Marcel Kittel zichzelf een prachtig cadeau gedaan. De Duitser was voor de tweede dag op rij de snelste man van het peloton. De topsprinter van Giant-Shimano zat ditmaal in verloren positie in de slotkilometer, maar reed dankzij een indrukwekkende krachtsinspanning toch nog naar de zege. Ben Swift (Sky Procycling) moest zich in de laatste meters gewonnen geven, terwijl Elia Viviani (Team Cannondale) als derde finishte. Michael Matthews (Orica-GreenEdge) gaat als leider de rustdag in.

In de voorspelbare sprintetappe liet Maarten Tjallingii (Belkin Pro Cycling Team) zich opnieuw opmerken. De Fries sprong mee met de vroege vlucht om zijn bergtrui te verdedigen. Onze landgenoot slaagde glansrijk in zijn missie. Hij kwam als eerste boven op de twee beklimmingen van de vierde categorie en verstevigde daarmee zijn leiding in het bergklassement. Meer zat er niet in, nadat het peloton de vluchters op acht kilometer van de streep in de kraag vatte.

Wat volgde was een chaotische voorbereiding op de massasprint. Met name bij Giaat-Shimano ontspoorde het treintje, maar dankzij een fenomenale Marcel Kittel heeft de ploeg weer wat te vieren aan de eettafel.

Giro d’Italia 2014 – Uitslag etappe 3: