Astana onthult Giro-ploeg Astana onthult Giro-ploeg

Michele Scarponi is Astana’s kopman tijdens de aankomende Giro d’Italia. De ploeg uit Kazachstan heeft vandaag haar definitieve selectie voor de Italiaanse ronde bekendgemaakt. De Italiaan hoopt in zijn thuisland een gooi te doen naar het podium.

Aanvankelijk stonden ook Maxim Iglinskiy en Alexey Lutsenko op het rooster namens Astana, maar het duo is door de ploegleiding vervangen door Borut Bozic en Janez Brajkovic. Manager Alexandre Vinokourov zegt hierover: “Maxim Iglinskiy en Alexey Lutsenko hebben op 17 april hun paspoorten afgegeven bij de Britse ambassade in Parijs om een Engels visum aan te vragen. Twee weken later hadden ze echter nog steeds niks gehoord en ook hun paspoorten waren nog niet teruggegeven. Hierdoor moesten we ze niet alleen buiten de selectie laten, maar liepen ze ook nog eens vast in Nice, ver van hun families in Kazachstan.”

“Beide renners hadden specifiek getraind voor de Giro, maar zijn nu vervangen door de Slovenen Borut Bozic en Janez Brajkovic.” Vinokourov is teleurgesteld in de gang van zaken. “We zijn teleurgesteld dat we twee Kazakken thuis moeten laten en we vinden de stilte en de non-respons van de Britse ambassade in Parijs in zó’n contrast staan met het efficiënte werk dat hun collega’s in Duitsland verricht hebben bij het verwerken en registreren van onze Kazachse renner Andrey Zeits.”

De selectie van Astana: Michele Scarponi, Valerio Agnoli, Fabio Aru, Janez Brajkovic, Enrico Gasparotto, Borut Bozic, Mikel Landa, Paolo Tiralono en Andrey Zeits.

Ploegleiding: Giuseppe Martinelli.


Cycling Story Koersspel
Schrijf je nu in voor het Cycling Story Koersspel, stel voor de start van de Giro d’Italia als een echte ploegleider jouw ideale team van 15 renners samen en scoor met deze toppers zo veel mogelijk punten! Registreren gaat makkelijk en snel via koersspel.cyclingstory.nl. En uiteraard ligt er voor de winnaar van het Koersspel weer een mooie prijs klaar.