Team Belkin rekent zondag in Luik-Bastenaken-Luik andermaal op een sterk collectief. Net als in de Waalse Pijl is Bauke Mollema de kopman. Met Paul Martens en Lars Petter Nordhaug als luxeknechten verwacht de ploeg een rol van betekenis te spelen in La Doyenne.

“We hebben heel bewust naar deze periode toegewerkt”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “De afgelopen wedstrijden hebben ons veel vertrouwen gegeven. De jongens zijn duidelijk in goeden doen. Bauke is onze eerste man en met daarnaast Paul en Lars Petter en de andere mannen hebben we weer een heel sterke ploeg. De finale is dit jaar iets lastiger en de koers zal waarschijnlijk eerder hard worden gemaakt. Dat is een voordeel als je goed bent en Bauke is top.”

Mollema geeft zijn ploegleider gelijk. “De conditie is super. Het ging de afgelopen wedstrijden lekker en Luik ligt me nog iets beter dan de Amstel en de Waalse Pijl. Ik had denk ik wat koersen nodig om in mijn ritme te komen dit jaar, maar ik ben op dit moment sterker dan ik ooit geweest ben in deze periode. Ik heb veel moraal voor Luik.”

De selectie van Team Belkin: Jack Bobridge, Martijn Keizer, Jonathan Hivert, Paul Martens, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug, Bram Tankink en David Tanner.

Ploegleiding: Frans Maassen en Merijn Zeeman.