Luik-Bastenaken-Luik 2014 – Vooruitblik en livestreams Luik-Bastenaken-Luik 2014 – Vooruitblik en livestreams

Zondag staat Luik-Bastenaken-Luik op de wielerkalender, de afsluiter van het wielervoorjaar 2014. De editie van dit jaar is extra speciaal, want de Belgische Ardennenklassieker gaat voor de 100ste keer van start. Wie verteert de 263 kilometers tellende ‘La Doyenne’ het best?

Winnaar van de Waalse Pijl Alejandro Valverde, Tour-winnaar Chris Froome, Joaquim Rodriguez, wereldkampioen Rui Costa en Philippe Gilbert – de beste in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race – zijn zomaar wat namen die zondag grote aanspraak maken op de overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. Heel België hoopt dat Gilbert in zijn geboortestreek revanche neemt voor zijn 10e plaats in de Waalse Pijl en zijn kunststukje uit 2011 overdoet. Van Nederlandse zijde zijn de ogen gericht op Bauke Mollema en Tom Jelte Slagter. Het duo van respectievelijk Team Belkin en Garmin Sharp eindigde woensdag in de Waalse Pijl keurig in de top 5 en misschien kunnen Mollema en Slagter zich ook in de finale van L-B-L mengen tussen de besten.

Vorig jaar was Daniel Martin de laureaat in de Ardennenklassieker. De Ier verschalkte één van de topfavorieten in de koers, Joaquim Rodriguez, in de slotkilometers. De laatste keer dat een Nederlander de beste was in ‘L-B-L’ was in 1988, toen Adrie van der Poel de wedstrijd op zijn naam schreef.

Luik-Bastenaken-Luik (Bel) | Zondag 27 april 2014
Inhoudsopgave: Deelnemers | Erelijst | Parcours | Uitzendingen en livestreams

Deelnemers Luik-Bastenaken-Luik 2014
Bekijk hier de startlijst van Luik-Bastenaken-Luik van ProCyclingStats.

Erelijst
2013: Daniel Martin (Ier)
2012: Maxim Iglinskiy (Kaz)
2011: Philippe Gilbert (Bel)
2010: Alexandre Vinokourov (Kaz)
2009: Andy Schleck (Lux)

Top 5 vorig jaar
1. Daniel Martin (Garmin Sharp) 6u 38’07”
2. Joaquim Rodriguez (Katusha Team) +3″
3. Alejandro Valverde (Movistar Team) +9″
4. Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) +9″
5. Michele Scarponi (Lampre-Merida) +9″

Parcours
Om 10.00 uur gaat in Luik de 100ste editie van Luik-Bastenaken-Luik van start. De renners rijden vervolgens naar het zuiden naar Bastenaken, vlakbij de Luxemburgse grens. Daar keren de renners weer noordwaarts en koersen over enkele steile beklimmingen, zoals de Côte de Wanne, de Côte de Stockeu, de Côte de la Haute Levée en de Côte de la Redoute naar de finish in Ans. De eerste renners worden rond 16.30 uur aan de aankomst verwacht.

Luik-Bastenaken-Luik 2014 – Parcours

Luik-Bastenaken-Luik 2014 – Profiel

Luik-Bastenaken-Luik 2014 – Laatste kilometer

Website
Klik hier om naar de website van Luik-Bastenaken-Luik te gaan.

Uitzendingen Luik-Bastenaken-Luik 2014
Sporza: Sporza doet zondag LIVE verslag van Luik-Bastenaken-Luik. Om 12.30 uur begint de uitzending van Sporza Wielrennen op Canvas. Voor iedereen die de koers ’s middags moet missen: ’s avonds is er een herkansing, want dan zendt Sporza op themakanaal OP12 de herhaling van de finale nogmaals uit.

Cyclinghub: Bekijk op Cyclinghub de laatste kilometers in Luik-Bastenaken-Luik.

Livestream Luik-Bastenaken-Luik 2014:
Sports Livezz: Klik hier om naar de website te gaan.