Team Belkin aast op winst in Hel van het Noorden Team Belkin aast op winst in Hel van het Noorden

Team Belkin hoopt zondag in Parijs-Roubaix de vruchten te plukken van een tot dusver sterke Belgische klassiekercampagne. Na topklasseringen van Sep Vanmarcke in zowel de Ronde van Vlaanderen, als Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, E3-Harelbeke en Gent Wevelgem hoopt de ploeg in de Hel van het Noorden op winst.

“Na alle ereplaatsen en met Seps tweede plaats van vorig jaar in het achterhoofd gaan we voor de winst”, aldus ploegleider Nico Verhoeven stellig. “Dat staat als paal boven water. We starten met een ploeg die al het hele jaar samen rijdt en ook vorig jaar veel samen koerste. Het was een proces van de lange termijn en je ziet dat alles nu op zijn plek valt. In alle wedstrijden hebben we voor de eerste plaatsen kunnen meedoen. Dat geeft veel moraal.” Verhoeven heeft vertrouwen in zijn kopmannen Lars Boom en Sep Vanmarcke. “Sep heeft bewezen echt in vorm te zijn. Wat betreft Lars zullen we iets meer moeten afwachten. In Vlaanderen leek hij er goed voor te staan, maar door pech kon hij helaas niet de wedstrijd rijden die hij wilde.”

Vanmarcke, de nummer twee van vorig jaar, is in de aanloop naar zondag bijzonder gretig. “Ik weet dat ik de finale aankan. Dat geeft vertrouwen. Bovendien ben ik dit jaar een stuk sterker. Tweede worden was niet leuk en zondag versloeg Fabian me weer. Hopelijk kan ik hem een keer verslaan. Ik ben redelijk hersteld van de Ronde, mijn nekspier doet na mijn val nog een beetje lastig, maar dat komt wel goed. Ik verwacht geen problemen.”

Lars Boom kende een onrustige aanloop richting Parijs-Roubaix. De Nederlander probeert zich er echter niet te veel door te laten afleiden. “Natuurlijk baal ik dat ik geen ideale voorbereiding heb gehad, maar daar moet ik niet te lang bij stilstaan. Ik ga zondag alles uit de kast proberen te halen. Ik wil samen met Sep de finale rijden.”

De selectie van Team Belkin: Lars Boom, Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Ploegleiding: Jan Boven en Nico Verhoeven.