Sagan ‘nieuwsgierig en opgewonden’ naar Parijs-Roubaix Sagan ‘nieuwsgierig en opgewonden’ naar Parijs-Roubaix

Peter Sagan is namens Cannondale Pro Cycling de kopman in de Hel van het Noorden. De Slowaak mikt op een hoge klassering, maar kwam er in zijn eerste twee optredens in Parijs-Roubaix niet aan te pas. De alleskunner bereikte in 2010 de finish niet en was in 2011 pas 86e. Toch was hij in 2008 al eens runner-up in zijn juniorenperiode.

“Ik ben benieuwd en opgewonden om te zien wat ik kan bereiken in deze wedstrijd”, zei Peter Sagan aan de vooravond van de populaire Franse ééndagswedstrijd. “De herinneringen die ik aan de wedstrijd heb zijn geen goede indicatie voor wat ik wil laten zien. Twee jaar zijn voorbijgegaan sinds mijn laatste optreden hier en mijn prestaties en ambities zijn in de tussentijd veranderd. Ik wil mezelf écht testen op deze kasseien en kijken hoever ik kan komen. Dit is een unieke wedstrijd en dat vraagt een andere benadering. Ik weet dat er veel specialisten voor deze wedstrijd zijn en mijn doel is me te meten met hen.”

“Na de Ronde van Vlaanderen heb ik getraind om te herstellen en mijn conditie op peil te houden. Tijdens de Scheldeprijs heb ik gewerkt met het oog op zondag. Veel factoren kunnen van invloed zijn op het resultaat van de wedstrijd, maar ik heb een sterk verlangen om op mijn best te presteren”, aldus Peter Sagan.

Selectie Cannondale Pro Cycling: Peter Sagan, Maciej Bodnar, Kristijan Koren, Ted King, Alan Marangoni, Paolo Longo Borghini, Fabio Sabatini en Matthias Krizek.

Ploegleider: Stefano Zanatta.