Dwars door Vlaanderen 2014 – Uitslag Dwars door Vlaanderen 2014 – Uitslag

Niki Terpstra heeft voor de tweede keer in drie jaar tijd de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen gewonnen. De Nederlander van Omega Pharma-Quick Step rondde net als in 2012 op imponerende wijze een lange solo af.

Onze landgenoot reed op dertig kilomter van de streep weg en pakte gelijk een mooie voorsprong. Een achtervolgende groep bestaande uit Belgisch kampioen Stijn Devolder (Trek Factory Team), Nicki Sorensen (Tinkoff-Saxo), debutant Alejandro Valverde (Team Movistar) en de afstoppende ploegmaat Gert Steegmans naderden hem tot op vijftien tellen, maar kwamen daarna geen meter meer dichterbij. De grote achtervolgende groep bracht hun jacht te laat op gang en was na 201 kilomter geklopt. Tyler Farrar (Garmin-Sharp) veroverde op zestien seconden achterstand de tweede plaats door Borut Bozic (Astana) te kloppen in de sprint.

Dwars door Vlaanderen 2014 – Uitslag:
1. Niki Terpstra (Ned/Omega Pharma-Quick Step) in 4u 31′ 02”
2. Tyler Farrar (VSt/Garmin-Sharp) +16”
3. Borut Bozic (Slo/Astana) z.t.
4. Jempy Drücker (Lux/Wanty-Groupe Gobert) z.t.
5. Sylvain Chavanel (Fra/IAM Cycling) z.t.