Parijs-Nice 2014 – Uitslag etappe 8 Parijs-Nice 2014 – Uitslag etappe 8

Carlos Betancur is de eerste Colombiaan die Parijs-Nice heeft gewonnen. Zijn ploeggenoten bij AG2R La Mondiale zorgden ervoor dat zijn leidende positie niet meer in gevaar kwam. De slotetappe was een prooi voor Arthur Vichot. Dankzij zijn zege schoof de kampioen van Frankrijk op naar de derde plek in het algemeen klassement.

De bolletjestrui ging verrassend naar Pim Ligthart die tijdens de zevende etappe al een flinke greep naar de macht deed naar het prestigieuze kleinood. John Degenkolb pakte de groene puntentrui.

https://www.youtube.com/watch?v=lyjB2pma0o8

Parijs-Nice 2014 – Uitslag etappe 8:
1. Arthur Vichot (FDJ.fr) 3u 06’56”
2. José Joaquin Rojas (Movistar Team) z.t.
3. Cyril Gautier (Team Europcar) z.t.
4. Damiano Caruso (Cannondale) z.t.
5. Wilco Kelderman (Team Belkin) z.t.
7. Tom Jelte Slagter (Garmin-Sharp) z.t.

Parijs-Nice 2014 – Eindklassement:
1. Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) 35u 11’45”
2. Rui Costa (Lampre-Merida) +14″
3. Arthur Vichot (FDJ.fr) +20″
4. José Joaquin Rojas (Movistar Team) +21″
5. Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) +29″

Bekijk hier de volledige uitslag.

Cycling Story Koersspel
In het Cycling Story Koersspel heeft Bob Hobelman (De mooiweerfietsers) tijdens de slotetappe van Parijs-Nice de dagzege gepakt, gefeliciteerd! De eindzege in het Koersspel gaat naar Ronnie Geschiere (Tour de Zelande)! Na toekenning van de bonuspunten heeft deze deelnemer 243 punten gescoord, ook van harte gefeliciteerd! We nemen zo spoedig mogelijk contact op met de winnaar. Op de gedeelde tweede plaats zijn geëindigd Tom de Witt (De zielepootjes) en Gerard de Lange (Kneet), allebei met 232 punten en dagwinnaar Bob Hobelman viel met een vierde plaats overall net náást het podium. Bedankt voor het meespelen en iedereen is bij deze uitgenodigd ook tijdens de Giro d’Italia aan de start van het Koersspel te verschijnen!