Carlos Betancur heeft zijn tweede etappezege in Parijs-Nice beet. Hij versloeg wereldkampioen Rui Costa vlak voor de aankomst. De Colombiaan van AG2R La Mondiale boekte niet alleen zijn tweede succes in evenzoveel dagen, maar nam tevens de leiderstrui over van Sky-kopman Geraint Thomas.

Tom Jelte Slagter, gisteren nog derde in het algemeen klassement, liep vandaag veel averij op door mechanische pech en staat nu 26e overall, vijf plaatsen achter Wilco Kelderman.

https://www.youtube.com/watch?v=4J5vkR0fZjQ

Parijs-Nice 2014 – Uitslag etappe 6:
1. Carlos Betancur (AG2R La Mondiale) 5u 12′ 11″
2. Rui Costa (Lampre-Merida) z.t.
3. Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) +3″
4. Geraint Thomas (Sky Pro Cycling) z.t.
5. Arthur Vichot (Francaise des Jeux) z.t.

Bekijk hier de volledige uitslag van etappe 6.

Cycling Story Koersspel
Deelnemer Tjuh (Tjuhampions) heeft vandaag de dagzege gepakt (met 37 punten) in het Cycling Story Koersspel. Gefeliciteerd! Op de tweede plaats eindigde Rob Nicolai (flyindustman) met 33 punten en er was een gedeelde derde plaats voor Pieter (menueten) en Ruvu (Ruvu) met allebei 32 punten. Ronnie Geschiere (Tour de Zelande) staat nog altijd aan de leiding van het algemeen klassement met 180 punten. Tjuh en Rob Nicolai zijn dankzij hun ereplaatsen van vandaag opgeschoven naar de tweede en respectievelijk derde plaats. Nog twee etappes en dan weten we wie de winnaar is van het tweede Cycling Story Koersspel van 2014…