Carlos Betancur heeft zijn favorietenrol kracht bijgezet door de vijfde etappe in Parijs-Nice op zijn naam te schrijven. De winnaar van het jongerenklassement in de Giro d’Italia van 2013 viel aan in de laatste afdaling op negen kilometer van de aankomst en vloerde zijn medevluchters Bob Jungels – nationaal kampioen van Luxemburg – en Jakob Fuglsang in de sprint.

Dankzij zijn ritzege klimt de Colombiaan van AG2R La Mondiale naar de vierde plaats in het algemeen klassement, één tel achter Tom Jelte Slagter en vijf tellen achter leider Geraint Thomas. Moreno Hofland was op de vijftiende plek de beste Nederlander in de daguitslag.

http://www.youtube.com/watch?v=es93-s9cS7E

Parijs-Nice 2014 – Uitslag etappe 5:
1. Carlos Alberto Betancur Gomez (AG2R La Mondiale) 3u 38’15”
2. Bob Jungels (Trek Factory Racing) z.t.
3. Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) z.t.
4. Bryan Coquard (Team Europcar) +2″
5. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) +2″
15. Moreno Hofland (Team Belkin) +2″

Bekijk hier de volledige uitslag van etappe 5.

Cycling Story Koersspel
In het Cycling Story Koersspel is Dick van der Velden (westland) met de dagzege aan de haal gegaan, gefeliciteerd! Daarachter was er een gedeelde tweede plaats voor Jos (trek) en Britt (finish). In het algemeen klassement gaat Ronnie Geschiere (Tour de Zelande) met 158 punten nog altijd aan de leiding. Op de tweede plaats staat na vandaag Tom de Witt (De zielepootjes), terwijl Cycling Story’s Tim van Dijk met zevenmijlslaarzen (+10!) de top 3 binnen is gestormd.