Voorafgaand aan de tweede etappe leek het erop dat John Degenkolb en Nacer Bouhanni – net als gisteren – voor de dagzege zouden gaan strijden, maar dat was buiten Moreno Hofland gerekend. De piepjonge Nederlander (22) van Team Belkin verraste in de straten van Saint-Georges-sur-Baulche vriend en vijand met een uitval in de laatste paar honderd meter en hield vervolgens knap stand.

Het is voor Hofland, die vorig jaar zijn doorbraak beleefde met drie etappezeges en de eindoverwinning in de Ronde van Hainan, het eerste succes in een World Tour-koers. “Het is een geweldige overwinning”, zei de winnaar glunderend na de huldiging. “Het team heeft super gereden vandaag. Het was een hectische rit vanwege de zijwind. We probeerden allemaal voorin te zitten op de gevaarlijke punten. Ik wilde het peloton verrassen, dus ging voor de lange sprint. Op zo’n 250 meter van de meet sprong ik weg en niemand kwam langszij. Ik ben zo ontzettend blij, want dit is een grote koers. Dit is Parijs-Nice!”
(foto: Wessel van Keuk/Cor Vos)

http://www.youtube.com/watch?v=qeVuAL7uEBY

Parijs-Nice 2014 – Uitslag etappe 2:
1. Moreno Hofland (Team Belkin) 4u 53’46”
2. John Degenkolb (Team Giant-Shimano) z.t.
3. Nacer Bouhanni (FDJ.fr) z.t.
4. Alexander Kristoff (Katusha) z.t.
5. Thor Hushovd (BMC Racing Team) z.t.
29. Koen de Kort (Team Giant-Shimano) z.t.

Bekijk hier de volledige uitslag van etappe 2.

Cycling Story Koersspel
Het Cycling Story Koersspel telt vandaag twee dagwinnaars: Rob Nicolai (flyindustman) en Lambert Jan Altena (Haanties). Allebei gefeliciteerd met dit succes! Het algemeen klassement is na vandaag behoorlijk opgeschud. Ronnie Geschiere (Tour de Zelande) is dankzij zijn derde plaats gestegen naar de koppositie en verdedigt een minimale voorsprong van één punt op nummer twee Marijn (ironbike). Morgen gaat Parijs-Nice verder met dag drie!