Marcel Kittel is tijdens Tirreno-Adriatico (12-18 maart) de sprinter met dienst in de selectie van Team Giant-Shimano. De Duitser wordt gesteund door vier Nederlanders in zijn jacht op dagsucces, te weten Roy Curvers en drie naamgenoten van elkaar Tom Dumoulin, Tom Stamsnijder en Tom Veelers. De Italiaanse rittenwedstrijd start woensdag met een ploegentijdrit van 16,9 kilometer.

“De eerste doelen zijn de sprintetappes met Marcel”, zegt ploegleider Aike Visbeek over de plannen van Team Giant-Shimano in Tirreno-Adriatico. “We hebben een goede sprinttrein hier om hem hierin te ondersteunen en hij heeft zijn ‘power’ al eerder dit seizoen laten zien in Dubai, dus hij is vastberaden een goed resultaat neer te zetten.” De ploeg mikt met Tobias Ludvigsson, Simon Geschke en Tom Dumoulin tevens op successen in de heuvelachtige etappes en de tijdrit.

De selectie van Team Giant-Shimano: Nikias Arndt (Dui), Roy Curvers (Ned), Tom Dumoulin (Ned), Simon Geschke (Dui), Marcel Kittel (Dui), Tobias Ludvigsson (Zwe), Tom Stamsnijder (Ned) en Tom Veelers (Ned).

Ploegleiding: Aike Visbeek (Ned).