Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 – Uitslag Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 – Uitslag

Tom Boonen heeft voor de derde keer in zijn carrière de semi-klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn palmares gezet. Zijn werkgever Omega Pharma-Quick Step trok samen met het Belkin Pro Cycling Team op 50 kilometer van de streep het peloton in waaiers, waarna er een kopgroep van tien man ontstond. Daarin waren de twee bovengenoemde ploegen met respectievelijk vijf en drie renners uitstekend vertegenwoordigd. Door goed samen te werken, bleef het tiental ruim uit de greep van de grote achtervolgende groep en kon er in Kuurne gesprint worden om de zege. Daarin was Boonen het Belkin-duo Moreno Hofland en Sep Vanmarcke uiteindelijk te snel af.

Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 – Uitslag:

1.Tom Boonen (Bel)Omega Pharma-Quick Step4u 28' 55''
2.Moreno Hofland (Ned)Belkin Pro Cycling Teamz.t.
3.Sep Vanmarcke (Bel)Belkin Pro Cycling Teamz.t.
4.Yves Lampaert (Bel)Topsport Vlaanderen-Baloisez.t.
5.Stijn Vandenbergh (Bel)Omega Pharma-Quick Stepz.t.
6.Maarten Wynants (Bel)Belkin Pro Cycling Teamz.t.
7.Guillaume Van Keirsbulck (Bel)Omega Pharma-Quick Step+2''
8.Nikolas Maes (Bel)Omega Pharma-Quick Stepz.t.
9.Matteo Trentin (Ita)Omega Pharma-Quick Step+4''
10.Johan Vansummeren (Bel)Garmin-Sharpz.t.