Lotto Belisol heeft bekendgemaakt welke renners komend weekend aan de start verschijnen van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. Eyecatchers in de ploeg zijn Jürgen Roelandts, Jens Debusschere en André Greipel. Met name van de kampioen van Duitsland wordt verwacht dat hij mee zal doen om de overwinning in Kuurne, waar hij in de voetsporen zal willen treden van collega-sprinters Mark Cavendish en Tom Boonen.

Roelandts en Debusschere zijn op 1 maart de speerpunten namens de Belgische ploeg in de Omloop Het Nieuwsblad. Roelandts was afgelopen jaar achtste in de uitslag en in 2011 al eens negende en dit seizoen heeft hij al een aantal ereplaatsen neergezet in de Tour Down Under en de Ronde van Qatar. De 24-jarige Debusschere won vorig jaar onder meer de Internationale Sluitingsprijs en het Kampioenschap van Vlaanderen en bereidde zich op de voorjaarsklassiekers voor via wedstrijden in Spanje.

Favoriet in Kuurne André Greipel start zaterdag niet in de Omloop. Samen met Kris Boeckmans en Vegard Breen vervangt hij ’s zondags Stig Broecks, Gert Dockx en Frederik Willems. Met al zes overwinningen op zak is Greipel tot op heden de grote veelwinnaar van 2014. Met twee zeges in de Tour Down Under, eentje in de Ronde van Qatar en drie in de Ronde van Oman heeft ‘de Gorilla’ hier en daar al flink huisgehouden. Als het op een sprint aankomt in Kuurne zal Greipel moeten afrekenen met andere rappe cracks als Alexander Kristoff en Arnaud Démare.

Onze landgenoot Pim Ligthart zal namens Lotto Belisol beide wedstrijden rijden.

De selectie voor Omloop Het Nieuwsblad: Lars Bak, Stig Broeckx, Jens Debusschere, Gert Dockx, Pim Ligthart, Jürgen Roelandts, Marcel Sieberg en Frederik Willems.

De selectie voor Kuurne-Brussel-Kuurne: Lars Bak, Kris Boeckmans, Vegard Breen, Jens Debusschere, André Greipel, Pim Ligthart, Jürgen Roelandts en Marcel Sieberg.