Tony Gallopin (Lotto Belisol) mikt op succes in Parijs-Nice Tony Gallopin (Lotto Belisol) mikt op succes in Parijs-Nice

Tony Gallopin heeft sinds zijn overgang naar Lotto Belisol al behoorlijk wat wedstrijdkilometers in de benen. De Fransman kwam deze winter over van RadioShack-Leopard waarvoor hij onder meer vorig jaar de Clasica San Sebastian won. Hij startte het seizoen in de GP la Marseillaise, trok vervolgens naar de Ster van Bessèges en reed dit weekend de Ronde van Oman uit. Hoe bevallen zijn eerste dagen in de kleuren van zijn nieuwe ploeg?

“De ploeg heeft een super week achter de rug in Oman”, kijkt Gallopin terug in een persbericht van Lotto Belisol. “Ik heb voor het eerst met een deel van mijn nieuwe ploegmaats kunnen rijden. De koersen die ik al heb betwist dit seizoen vonden plaats in verschillende omstandigheden. In de GP la Marseillaise en in de Star van Bessèges, de openingswedstrijden in Frankrijk, reden we met een zeer jonge ploeg. En in Oman streden we voor ritoverwinningen met Greipel. Mijn indrukken na de eerste koersen met Lotto Belisol zijn niets dan goed.”

In Oman verrichtte de Fransman veel werk in de voorbereiding op de massasprints, wat de ploeg drie overwinningen opleverde met André Greipel. “In Oman was het aangenaam koersen onder een stralende zon en op mooie wegen”, zegt hij over de Ronde van Oman. “Er was minder stress dan vaak het geval is in Europese koersen. Alles is zeer goed verlopen voor ons, met drie overwinningen van André Greipel. Ik ben tevreden over mijn week hier in Oman, ook omdat ik heb kunnen werken in de voorbereidingen op de sprints. Dat was voor mij een nieuwe ervaring. Voor mij persoonlijk was deze wedstrijd belangrijk om mijn conditie op te bouwen richting Parijs-Nice.”

Parijs-Nice, met start op zondag 9 maart, wordt zijn eerste doel dit seizoen. Vorig jaar zette hij daar onder meer een zevende plaats neer in de proloog en een vijfde in etappe zes. “Het parcours van Parijs-Nice voor dit jaar bevalt mij. Er is geen tijdrit of aankomst op een hoge bergtop. We zullen zien wat het brengt. Eerst mik ik op een ritoverwinning en dan kan daar een mooi klassement uit voortvloeien. Dat zou dan nog beter zijn. Ik ga alle ritten nog goed bestuderen, maar de etappes in het laatste weekend – met op zondag aankomst in Nice – moeten mij wel liggen. Parijs-Nice wordt gereden in het begin van het seizoen, dan is het altijd nog even afwachten hoe het met de vorm gesteld is. Maar ik heb een sterke ploeg, die me ook steunt voor het algemeen klassement. In de loop van die week zullen we zien”, aldus de nieuwe aanwinst van Lotto Belisol.