E3-Harelbeke op sensuele toer E3-Harelbeke op sensuele toer

De organisatie van de E3-Harelbeke weet hoe zij de aandacht moet vestigen op haar wedstrijden en ook dit jaar is dat intussen meer dan gelukt. Met vier knappe dames op de poster vraagt de organisatie van de World Tour-wedstrijd zich af, wie is de ‘snelste’ in Harelbeke? In 2011 drukten de lichamelijke welvingen van playmate Gaëlle Garcia Diaz al eens ‘het heuvelachtige karakter van de wedstrijd uit’.

Vandaag is de organisatie van de E3-Harelbeke (vrijdag 28 maart) begonnen met haar promotiecampagne: ‘Wie is de snelste in Harelbeke?’ is de slogan voor dit jaar. Op de banner zijn vier vrouwen te zien, die een wielrenster en haar fiets uitbeelden. In het verleden stond de E3-Harelbeke al eens vaker garant voor spraakmakende posters. Cycling Story laat de posters vanaf 2011 nog maar eens passeren.

2014


Na een 66-jarige bakkersvrouw en een drietal koters op een fiets is de poster voor 2014 een verademing. Drie dames die een fiets uitbeelden, een vierde die gebodypaint feestviert en de vraag ‘Wie is de snelste in Harelbeke?’: de organisatie van de E3-Harelbeke heeft weer een pareltje gemaakt om aandacht te vestigen op de klassieker van 28 maart. De koers die de afgelopen jaren gedomineerd werd door met name Fabian Cancellara en Tom Boonen gaat blijkbaar bewust de sensuele toer op. Twee van de vier dames zijn BV’s (Bekende Vlamingen), maar de organisatie wil nog niet zeggen wie dat zijn. “Dat is inderdaad steeds de vraag die terugkeert, wie zijn die vrouwen?”, zegt Jacques Coussens, woordvoerder van het E3-bestuur. “Ik kan bepaalde tips meegeven, maar het fijne van onze banner is dat gezocht wordt wie ze zijn. De wielrenster is een vrouw uit de regio hier, waarvan het hart dicht bij E3 ligt. En de onderste twee die de wielen voorstellen, dat zijn twee BV’s.” Geheimzinnigheid is troef dus rond de poster van 2014.

2013


Wielrennen is niet alleen voor ouderen interessant, maar ook zeker voor de allerjongsten. Dat moet de strekking geweest zijn toen de organisatie de poster voor 2013 ontwierp. Na de ophef over de playmate in 2011 en de ‘seniorenposter’ van 2012 hebben drie jongetjes zich gestoken in de shirtjes van Fabian Cancellara, Tom Boonen en Philippe Gilbert. Met z’n drietjes dokkeren ze op hun driewielers over de kasseien van de E3-Harelbeke. ‘Winnen in Harelbeke, geen kinderspel.’

2012


Met een vette knipoog rekende de organisatie in 2012 af met het commentaar op de poster van 2011. De 66-jarige bakkersvrouw Paulette van Neste uit Kortrijk sierde de poster, terwijl ze in kleurrijke kleding haar lippen stiftte om de winnaar na afloop van de wedstrijd een dikke ‘tuut’ te geven. De poster daagde de renners zelfs uit, ‘Germaine is er klaar voor. Wie durft winnen in Harelbeke?’. “Door te kiezen voor een miss uit vervlogen tijden willen we zeggen dat de E3 Prijs Harelbeke voor iedereen is en dat we met iedereen rekening houden”, zei Bart Ottevaere, voorzitter van de organiserende wielerclub tegen Nieuwsblad.be. Na 2011 dus wederom een spraakmakende affiche.

2011


Zelden was er zo veel ophef over een reclameposter als over de poster van de E3-Harelbeke in 2011. ‘Kan niet’, ‘leidt te veel af in het verkeer’, ‘vrouwonvriendelijk’ waren de commentaren over deze – ons inziens – prachtige poster. De poster zorgde voor veel aandacht voor de wedstrijd, want hij ging in no time ‘viral’. Op de poster is het Vlaamse Playboymodel Gaëlle Garcia Diaz te zien met wielrennertjes die haar rug en achterwerk op proberen te fietsen. “De lichamelijke welvingen drukken het heuvelachtige karakter van onze wedstrijd uit”, aldus de organisatie in het AD. Hoofdsponsor KBC kon minder lachen om de poster en dus werden ze nadien vervangen door exemplaren met Tom Boonen, Fabian Cancellara en Juan Antonio Flecha erop. Helaas.