Veelers en Janse van Rensburg speerpunten Team Giant-Shimano in Kuurne-Brussel-Kuurne Veelers en Janse van Rensburg speerpunten Team Giant-Shimano in Kuurne-Brussel-Kuurne

Team Giant-Shimano staat in Kuurne-Brussel-Kuurne aan de start met een hand vol snelle mannen. Speerpunten van de ploeg zijn Tom Veelers, in 2012 zesde in ‘K-B-K’ en Reinardt Janse van Rensburg, die vorige week zevende was in de slotetappe van de Ronde van de Haut Var, maar ook Nikias Arndt en Luka Mezgec hebben al bewezen over snelle benen te beschikken.

Ploegleider Marc Reef: “De ploeg is min of meer hetzelfde in Kuurne als in de Omloop Het Nieuwsblad, maar zondag hebben we Veelers erbij, die een fantastische wedstrijd reed de laatste keer dat hier gestart werd.” Afgelopen jaar waren de weersomstandigheden immers dusdanig slecht dat de organisatie de wedstrijd cancelde. “Het weer speelt een belangrijke rol in het wedstrijdverloop. We zijn voorbereid en we zullen proberen ons hoofd koel te houden tijdens de wedstrijd en te rijden als een eenheid”, aldus Reef.

“Nikias Arndt had een solide wedstrijd in Spanje afgelopen week en voegt zich hier bij de line-up. Samen met Reinardt Janse van Rensburg en Luka Mezgec hebben we verschillende troeven om uit te spelen. Wegkapitein Roy Curvers zal de ploeg leiden en ik ben ervan overtuigd dat we een stempel kunnen drukken op deze wedstrijd”, besluit de ploegleider.

De selectie: Jonas Ahlstrand (Zwe), Nikias Arndt (Dui), Bert De Backer (Bel), Roy Curvers (Ned), Reinardt Janse van Rensburg (ZAf), Koen De Kort (Ned), Luka Mezgec (Slo) en Tom Veelers (Ned).

Ploegleiding: Marc Reef (Ned).