Team Giant-Shimano kijkt uit naar Omloop Het Nieuwsblad Team Giant-Shimano kijkt uit naar Omloop Het Nieuwsblad

Met de Omloop Het Nieuwsblad wordt zaterdag het startsein gegeven voor de voorjaarsklassiekers. Na een – zoals de ploeg het omschrijft – sterke en vruchtbare aanloop naar het openingsweekend, staan de renners van Team Giant-Shimano in goede vorm aan de vertrek. De ploeg beschikt daarnaast dit seizoen over de kwaliteiten van Dries Devenyns, die leeft en traint op de Vlaamse wegen.

“De jongens die in België aan de start staan hebben laten zien dat ze in vorm zijn en ze hebben als een team samengewerkt in de afgelopen wedstrijden”, zegt ploegleider Marc Reef. “In de Vlaamse wedstrijden is samenwerking erg belangrijk.” Team Giant-Shimano heeft vorige week al kennisgemaakt met het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad. De ploeg heeft toen onder meer hun nieuwe fietsen en banden getest. “De kennismaking met het parcours was tevens bedoeld om de renners in de juiste positie op de fiets te krijgen. Alle renners zijn nu erg blij met hoe hun fietsen voelen en met hun uitrusting, en dit zal hen vertrouwen geven tijdens de wedstrijden”, aldus Reef.

Wie zijn de mannen van Team Giant-Shimano die we in de gaten moeten houden zaterdag? “We hebben een sterke en ervaren line-up en het doel is met zo veel mogelijk jongens in de finale terecht komen om Dries Devenyns en Reinardt Janse van Rensburg te ondersteunen.” Devenyns zei tijdens de ploegpresentatie tegen Cycling Story dat hij ernaar uitkijkt om met zijn nieuwe ploeg aan de Vlaamse klassiekers te beginnen. “Ik voel me precies als iemand die een jongensdroom najaagt”, zei de Belg.

Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad kent verschillende kasseistroken en korte, steile beklimmingen gedurende de 198,6 kilometer lange wedstrijd, met start en finish in Gent.

De selectie: Bert De Backer (Bel), Roy Curvers (Ned), Dries Devenyns (Bel), Reinardt Janse van Rensburg (ZAf), Koen De Kort (Ned), Ramon Sinkeldam (Ned), Tom Stamsnijder (Ned) en Albert Timmer (Ned).

Ploegleiding: Marc Reef (Ned) en Rudi Kemna (Ned).