Team Belkin, Sep Vanmarcke en Lars Boom klaar voor openingsweekend Team Belkin, Sep Vanmarcke en Lars Boom klaar voor openingsweekend

Sep Vanmarcke heeft zin in het Belgisch openingsweekend. De renner van Team Belkin hoopt in eigen land goed voor de dag te komen en weet zich gesteund door een toegewijde ploeg. Vanmarcke is in de Omloop Het Nieuwsblad samen met Lars Boom kopman. Een dag later verschijnt er voor Kuurne-Brussel-Kuurne een iets andere ploeg aan de start en is het normaal gesproken aan de sprinters.

“Ik kijk erg uit naar komend weekend”, aldus Vanmarcke. “De Omloop en Kuurne zijn belangrijke koersen. Iedereen wil er goed zijn. Ik heb een goede winter achter de rug en ben tevreden over mijn vorm. In de Ronde van de Algarve heb ik voor Wilco Kelderman gewerkt en dat was een goede voorbereiding.” Vanmarcke kent het klappen van de zweep in de Omloop. In 2011 won hij de koers. “Het parcours is op enkele details na nog hetzelfde. Het verloop zal zijn als altijd. Op de Taaienberg zal de wedstrijd ontploffen en vanaf dat moment zal het vol koers zijn.”

De 28-jarige Lars Boom heeft inmiddels de Ronden van Qatar en Oman in de benen en liet eerder aan Cycling Story weten ‘een mooi voorjaar’ te willen rijden.

Ploegleider Frans Maassen heeft vertrouwen in het openingsweekend. “Van wat ik heb gezien en gehoord zijn Sep en Lars goed in orde. Zij zijn onze kopmannen in de Omloop en zullen gesteund worden door een toegewijde groep renners. Sep rijdt een dag later ook Kuurne, maar we moeten even kijken hoe hij zich na de zaterdag voelt. Normaliter is Kuurne ook meer een wedstrijd voor sprinters, maar die hebben we ook.” Jetse Bol, Barry Markus en Moreno Hofland – winnaar van de slotrit van de Ruta del Sol – vervangen na de Omloop Lars Boom, Jos van Emden en Tom Leezer.

De selectie voor Omloop Het Nieuwsblad: Lars Boom, Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants.

De selectie voor Kuurne-Brussels-Kuurne: Jetse Bol, Moreno Hofland, Barry Markus, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Ploegleiding: Frans Maassen en Nico Verhoeven.