Team Belkin met Lars Boom en ex-winnaar Sep Vanmarcke naar Omloop Het Nieuwsblad Team Belkin met Lars Boom en ex-winnaar Sep Vanmarcke naar Omloop Het Nieuwsblad

Volgende week zaterdag wordt met het openingsweekend traditioneel het nieuwe klassiekerseizoen in West-Europa ingeluid. Team Belkin start in de Omloop Het Nieuwsblad met onder anderen Lars Boom en de winnaar van 2012, Sep Vanmarcke. De ploeg heeft zich via de koersen in Zuid-Europa en het Midden-Oosten voorbereid op de Omloop en Kuurne-Brussel-Kuurne.

De 28-jarige Lars Boom heeft inmiddels de Ronden van Qatar en Oman in de benen en liet eerder aan Cycling Story weten ‘een mooi voorjaar’ te willen rijden. In de individuele tijdrit in de Ronde van Qatar liet hij al een mooie tweede plaats noteren, net achter Michael Hepburn, maar bijvoorbeeld vóór viervoudig wereldkampioen Fabian Cancellara. Voor Sep Vanmarcke begon het wielerseizoen in Portugal met de Ronde van de Algarve, die morgen afgelopen is.

De selectie: Lars Boom, Jos van Emden, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Ploegleiding: Nico Verhoeven en Frans Maassen.