Team Belkin wil goede Aziatische reeks doortrekken in Ronde van Langkawi Team Belkin wil goede Aziatische reeks doortrekken in Ronde van Langkawi

Team Belkin wil in de Maleisische Ronde van Langkawi de successen in de Ronde van Hainan vorig jaar nog eens dunnetjes overdoen. “Ik verwacht minstens weer tien overwinningen”, zegt ploegleider Michiel Elijzen lachend. In Hainan werden alle negen etappes gewonnen door de ploeg en ook het eindklassement was een prooi voor het team. Elijzen hoopt in de Ronde van Langkawi (27 februari tot 8 maart) de goede Aziatische reeks door te trekken.

“Ik maak natuurlijk een geintje”, gaat Elijzen verder. “Want het niveau in Langkawi is best hoog, maar het doel is wel weer winnen. We gaan met Theo Bos voor zeges in de vlakke ritten, terwijl Steven Kruijswijk zich gaat richten op het klassement.” Graeme Brown zal Bos in de sprints bijstaan. De ervaren Australiër heeft een mooie erelijst in Langkawi. Hij won er in het verleden al negen etappes. Van een soort van ‘thuisvoordeel’ is echter geen sprake, meent Brown. “Elk jaar verschilt de route”, aldus de 34-jarige Australiër. “We finishen altijd ergens anders. Ik zie echter geen reden waarom wij niet een paar ritten zouden kunnen winnen. Er verschijnen een paar rappe mannen aan de start, maar wij hebben Theo.”

Kruijswijk rijdt deze week de Ronde van de Algarve, het is zijn eerste race van het seizoen. Afgelopen winter herstelde hij van een operatie aan de liesslagader. “Het is na zijn operatie natuurlijk afwachten wat zijn niveau zal zijn, maar op trainingskampen reed hij erg goed”, zegt Elijzen. “Hij was sneller op niveau dan verwacht. Het is lekker dat hij voor Langkawi alvast wat koersdagen in de benen heeft. Ik heb goede hoop wat Steven betreft.”

De selectie: Graeme Brown, Jack Bobridge, Theo Bos, Rick Flens, Steven Kruijswijk en Dennis van Winden.

Ploegleiding: Michiel Elijzen.