Veldrijden: Bpost Bank Trofee Oostmalle 2014 – Vooruitblik en livestreams Veldrijden: Bpost Bank Trofee Oostmalle 2014 – Vooruitblik en livestreams

Zondag wordt in Oostmalle tijdens de Internationale Sluitingsprijs de laatste wedstrijd om de Bpost Bank Trofee verreden, meteen ook de afsluiter van het veldritseizoen. De voorsprong van Sven Nys in het algemeen klassement is met vier minuten ‘ruim’ te noemen en als pech de Belg bespaard blijft, dan gaat hij zijn negende eindzege pakken in het prestigeklassement, dat eerder als de GvA-trofee door het leven ging.

Niels Albert was al vijf keer eerder de beste tijdens de Internationale Sluitingsprijs. De Belg won vorig seizoen voor het derde jaar op rij de veldrit en pakte tevens de eindwinst in de Bpost Bank Trofee.

Deelnemers Bpost Bank Trofee Oostmalle
Startlijst Bpost Bank Trofee Oostmalle

Klassement
1. Sven Nys (Bel) 7u 05’18”
2. Niels Albert (Ned) +4’05”
3. Tom Meeusen (Bel) + 8’33”
4. Thijs van Amerongen (Ned) +9’47”
5. Rob Peeters (Bel) +9’26”

Erelijst
2013: Niels Albert (Bel)
2012: Niels Albert (Bel)
2011: Niels Albert (Bel)
2010: Bart Wellens (Bel)
2009: Sven Nys (Bel)

Parcours
De veldrit in Oostmalle heeft een prachtig parcours. Het parcours loopt voor een stukje over een landingsbaan van het vliegveld van Oostmalle en deels over zand en door de bossen.

Route Bpost Bank Trofee Oostmalle 2014

Route Bpost Bank Trofee Oostmalle 2014

Website
Sport.be

Uitzendingen en livestreams
Sporza: Sporza zendt alle WB-wedstrijden, het Belgisch kampioenschap, de WK en Bpost Bank Trofee-wedstrijden live uit. De veldrit in Oostmalle start om 15.00 uur; voorafgaand aan de cross een voorbeschouwing.
Livestream: Sports-livezz.com heeft voor de cross in Oostmalle livestreams klaarstaan. Van 14.45 tot 17.00 uur kun je op deze link terecht voor de cross!