Samuel Sanchez maakt zaterdag tijdens de Ronde van Haut Var (22 en 23 februari) zijn debuut in de kleuren van BMC. De Olympisch kampioen van 2008 tekende deze winter een contract bij de Amerikaanse formatie nadat hij door het stoppen van Euskaltel geen ploeg meer had. Naast Sanchez stelt BMC onder anderen de voormalige wereldkampioenen Cadel Evans en Thor Hushovd op in de Franse ronde.

“Ik kijk ernaar uit mijn wedstrijdritme terug te vinden en me te voegen bij de ploeg in wedstrijdverband”, zegt Sanchez, die in 2003 al eens als tweede eindigde in de Ronde van Haut Var. Hij zegt dat hij klaar is om zichzelf te testen. “Ik denk dat we erg sterk zijn met Cadel en Thor. Ik verwacht dat ik me snel kan aanpassen aan de ploeg en dat ik in staat ben mijn ploeggenoten te helpen”, aldus de Spanjaard.

Volgens ploegleider Yvon Ledanois heeft de ploeg een aantal kansen op succes. “We hebben een goede ploeg met twee of drie renners die etappes kunnen winnen, met name Thor op de eerste dag”, zegt de voormalig etappewinnaar in de Vuelta a España. “De tweede dag is een goede test voor Cadel met het oog op Tirreno-Adriatico.”

De selectie: Brent Bookwalter (VSt), Cadel Evans (Aus), Thor Hushovd (Noo), Amaël Moinard (Fra), Steve Morabito (Zwi), Manuel Quinziato (Ita), Samuel Sánchez (Spa) en Larry Warbasse (VSt).

Ploegleiding: Yvon Ledanois.