Oud-winnaar Gesink wil wat laten zien in Ronde van Oman Oud-winnaar Gesink wil wat laten zien in Ronde van Oman

Robert Gesink keert volgende week als oud-winnaar terug in Oman voor de Ronde van Oman. Ondanks het feit dat de kopman van Team Belkin zijn focus verder in het seizoen heeft liggen, hoopt hij goed voor de dag te komen in het Midden-Oosten. Zeker na zijn geslaagde Tour Down Under, die hij als vijfde afsloot. “In Australië heb ik een lekkere koers gereden, maar daarna heb ik best wel even last gehad van een jetlag”, zegt Gesink.

“Het was bij terugkomst even doorbijten, maar vervolgens heb ik de draad weer snel opgepakt en heb ik een hoog trainingsniveau gehaald. Ik ben aan het toewerken naar de Tirreno-Adriatico, maar tussendoor wil ik pakken wat ik pakken kan.” Gesink, die in 2011 de eindzege opeiste in Oman, weet wat hem in het Sultanaat te wachten staat. “Het is een mooie koers met een prima parcours. Als oud-winnaar wil ik graag iets moois laten zien. Het niveau is hoog, maar ik ga proberen een goed klassement te rijden”, aldus de klimmer die vorig jaar de beste was in de GP Cycliste de Québec.

Ploegleider Jan Boven, die al in het Midden-Oosten zit vanwege de Ronde van Qatar, zal in Oman met veelal dezelfde renners en tactiek als in Qatar werken. “We zullen het van dag tot dag bekijken. Met Robert hebben we een sterke renner in huis en voor hem is het zaak om voor de vijfde etappe met finish op Green Mountain geen tijd te verliezen. Dat is een eerlijke aankomst en daar wint de sterkste. Theo Bos is naar huis na Qatar, maar met Barry Markus hebben we nog steeds de beschikking over een snelle sprinter.”

De Ronde van Oman duurt van 18 tot 23 februari.

De selectie: Jetse Bol, Lars Boom, Stef Clement, Jos van Emden, Robert Gesink, Barry Markus, Maarten Tjallingii en Robert Wagner.

Ploegleiding: Jan Boven.