Team Giant-Shimano traint op afdalen Team Giant-Shimano traint op afdalen

Deze week werken de renners van Team Giant-Shimano aan hun techniek en ze krijgen daarbij hulp en adviezen van afdalingstrainer Oscar Saiz van Giant. De ploeg wil met de ervaren Spanjaard haar renners bocht- en daaltechnieken bijbrengen. “Het is altijd goed om te leren van iemand als Oscar met al zijn ervaring”, zegt Tom Dumoulin.

“Hij heeft heel specifiek uitgelegd wat we beter kunnen doen onderweg en het is fantastisch dat de ploeg zoekt naar nieuwe manieren om van ons betere renners te maken”, aldus de 23-jarige Dumoulin, die vorig jaar al tweede eindigde in de Eneco Tour. Ook zijn Sloveense ploeggenoot Luka Mezgec is opgetogen. “De techniektraining was echt nuttig”, zegt de etappewinnaar van de Ronde van Peking. “Oscar is een echte professional en hij weet wat hij doet in een lastige, snelle afdaling. We hebben allemaal veel voordeel gehaald uit de training en ik voel zelfs vandaag tijdens de training al het verschil. Ik kan niet wachten tot ik weer aan de start van een wedstrijd sta.”

De oefeningen zijn onderdeel van een trainingskamp van Team Giant-Shimano in het Spaanse Cambrils.