Sunweb-Napoleon Games heeft zaterdag twee nieuwe renners gecontracteerd. Tim Merlier, al jarenlang belofte bij de ploeg, zette een krabbel onder een profcontract dat hem vanaf 1 september aan het team van Jurgen Mettepenningen bindt. Thomas Joseph, momenteel junior bij Arta Building-Deschacht, tekende een vierjarige overeenkomst – met ingang van 1 januari 2015 – als belofterenner bij Sunweb.

Dat Tim Merlier prof wordt bij de ploeg, heeft hij niet alleen aan zijn eigen prestaties, maar ook aan Kevin Pauwels te danken. “Want blijkbaar drong Kevin er bij de ploegleiding op aan dat ik bij de ploeg bleef. Hij heeft me er graag bij. Leuk”, vertelde Merlier. “Uiteraard ben ik heel blij dat ik prof kan worden. Daar begon ik de voorbije twee jaar al van te dromen. Al wil ik eerst mijn laatste jaar bij de beloften nog in schoonheid afsluiten. Ik zou graag nog minstens één keer op het podium staan.” Veldrijder Merlier eindigde dit jaar als vijfde in het eindklassement van de wereldbeker.