Sven Nys heeft zijn weekend in stijl afgerond. De Belg was zaterdag de sterkste in Lille (Bel) en toonde ook tijdens de Superprestige van Hoogstraten zijn grootse vorm. De nummer twee van het WK in Hoogerheide boekte zijn 16e seizoenszege door landgenoten Klaas Vantornout en Niels Albert ruimschoots het nakijken te geven. De Nederlander Thijs van Amerongen viel net buiten het podium.

In het algemeen klassement gaat Albert met 92 punten nog wel altijd aan de leiding. Nys is hem met enkel de cross in Middelkerke (zaterdag 15 februari) nog op het programma wel genaderd tot op vier punten. Vantornout staat derde, maar is kansloos voor de eindzege.

Superprestige Hoogstraten 2014 – Uitslag:

1.Sven Nys (Bel)
2.Klaas Vantornout (Bel)
3.Niels Albert (Bel)
4.Thijs van Amerongen (Ned)
5.Tom Meeusen (Bel)
6.Rob Peeters (Bel)
7.Philipp Walsleben (Dui)
8.Corné van Kessel (Ned)
9.Jim Aernouts (Bel)
10.Sven Vanthourenhout (Bel)