Team Belkin met kriebels in de buik naar Qatar Team Belkin met kriebels in de buik naar Qatar

Voor zeven van de acht geselecteerde Belkin-renners is de Ronde van Qatar die vandaag van start gaat de eerste koers van het jaar. Alleen Graeme Brown maakte in de Tour Down Under al wedstrijdkilometers. Theo Bos voelt dat hij klaar is voor zijn eerste wedstrijd van het jaar. “Ik heb een super winter gehad”, aldus Bos.

“Ik heb geen valpartijen of blessures gekend en ben ook niet ziek geworden. De trainingskampen verliepen uitstekend en vergeleken met voorgaande jaren ziet het er erg goed uit wat ik doe. Ik heb er zin in!” Bos gaat in het ‘pannenkoekplatte’ Qatar voor een ritzege. Vanwege de bijna elf kilometer lange tijdrit wordt het volgens de sprinter lastig om in het algemeen klassement een rol van betekenis te spelen. “Een dagzege is het doel. De tijdrit is net even te lang voor mij. De etappes zullen door de wind zwaar worden en ik verwacht dat André Greipel de te kloppen man zal zijn. Hij was in de Tour Down Under ook al goed.”

Mooie koers
Ploegleider Jan Boven is blij dat het wielerjaar ook voor hem weer gaat beginnen. “Ik heb zelfs een beetje kriebels in mijn buik”, aldus de Nederlander. “De Tour of Qatar is een mooie koers om het seizoen mee te beginnen.” Boven heeft zijn renners twee heel goede trainingskampen zien ondergaan, maar weet ook dat een trainingskamp geen koers is. “De jongens hebben natuurlijk nog wat vragen over hun vorm. In Qatar gaan we zien waar we staan, maar ik heb er vertrouwen in. We hebben ter voorbereiding al wat systemen en plannen doorgenomen. Winnen is natuurlijk het doel, maar wedstrijdritme opdoen is net zo belangrijk. Met name voor de klassieke renners. Met alle wind is het belangrijk om steeds in de eerste waaier te zitten.”

Markus en Bol
Boven heeft in Qatar meerdere kaarten die hij kan trekken. Naast Theo Bos rekent hij stiekem ook op nieuwkomer Barry Markus (die vorig jaar twee keer tweede werd) en Jetse Bol. “Jetse heeft afgelopen seizoen zijn mannetje gestaan en stappen gemaakt.”

De selectie: Jetse Bol, Lars Boom, Theo Bos, Graeme Brown, Jos van Emden, Barry Markus, Maarten Tjallingii en Robert Wagner.

Ploegleider: Jan Boven.